Zimra’, het nieuwste koor in Izegem, is een autonoom en onafhankelijk concert− en wedstrijdkoor voor dames die graag musiceren op een hoog niveau en in een hecht vriendschappelijke sfeer.

Het repertoire gaat van de meest klassieke werken tot hedendaagse (film)muziek en ook componisten van eigen bodem krijgen hun verdiende plaats.

De naam Zimra, gekozen door een koorlid, staat voor ‘verheerlijkende melodie’. En ze dekt de volledige lading: we vinden het heerlijk om samen muziek te maken en u daarvan te kunnen laten meegenieten maar we vinden het net zo heerlijk dat een schaterlach in de repetities nooit veraf is. Zelfs niet tijdens de intense voorbereiding voorafgaand aan projecten zoals ons Kerstconcert “In the Bleak Midwinter 2014”, waar we met solisten, bevriende koren en harmonieorkest in zee gingen, of “Zimra Deugd 2015”, “Omnia Sol” in juni 2016 en “Saturnia” in juni 2017, waar we bewust en actief op zoek gingen naar de verbinding met andere podiumkunsten. Dat laatste zullen we in de toekomst overigens blijven doen!

Het koor valt onder de artistieke leiding van Wouter Dubois, die naast operazanger ook freelance werkzaam is als Vocal Coach voor muziekcentra als De Bijloke Gent, Concertgebouw Brugge en Koor&Stem Oost-Vlaanderen.

De grootste aandacht gaat naar het vocale aspect, naar een gezonde manier van zingen met een bevrijde stem. Notenleer kennen is aangewezen maar niet echt noodzakelijk, willen en graag zingen is onze drijfveer!

Met de komst van Zimra kreeg het culturele spectrum in Izegem een waardevolle aanvulling. Onze leden moeten niet specifiek in Izegem wonen, het koor staat open voor alle dames.