Saturnia – 17 juni 2017

Dames brengen drama in ‘t kwadraat

Ongezien in Izegem, een dameskoor dat een eigen opera op de planken zet. Maar Zimra zou Zimra niet zijn moest het ook daar weer geen draai aan geven. Pareltjes uit de barokmuziek en een geheel zelfgeschreven verhaal worden verweven tot een gloednieuwe creatie en zelfs een gloednieuw genre ‘Kooropera’. Schrijft Zimra haar eigen stukje muziekgeschiedenis?
“Een opera waarin een dameskoor centraal staat, bestaat niet”, getuigt artistiek leider van Zimra Wouter Dubois. “Dus trekken wij bewust de kaart van innovatie door zelf te creëren. Daartoe combineren we verschillende podiumkunsten tot één mooi geheel: o.a. werk van Bach, Händel, Vivaldi en andere grote
barokcomponisten wordt live uitgevoerd trouw aan de stijl.
Om dat alles tot een prachtig geheel te maken laat Zimra zich ondersteunen door een professioneel orkest en dito solisten, in een regie van Bianca Vanhaeverbeke. Bent u net als ons ook benieuwd of dit wel goed afloopt?

Saturnia ging door, bijgewoond door meer dan 400 toeschouwers, in de kerk van de Bosmolens op het Ter Beursplein in Izegem.