Onze dirigent

Wouter Dubois studeerde dwarsfluit aan de muziekacademie en later aan de Kunsthumaniora te Gent, waar ook hij ook piano en orgel studeerde.

Zijn interesse voor klassieke zang werd er gewekt en na zijn studie tot opvoeder besloot hij tot een opleiding Klassieke Zang. Als countertenor ging Wouter in de leer bij Ann De Renais (London) en vervolmaakte hij zijn Bachelor operazang aan het Gentse Conservatorium in de klas van Gidon Saks en Mireille Capelle.

Wouter was aan het werk te zien in diverse operaproducties (Cosi fan tutte 2010, La Fourchette 2011) en creëerde in 2012 een virtueel duet met Josh Groban (Cirque du Soleil) dat te zien was in de Lotto-arena en daarna ook in Nederland. Sindsdien is Wouter de vaste zanger van het jaarlijks internationaal Gymgala te Almere (NL).

Wouter is naast de vaste dirigent van het Dameskoor Zimra ook werkzaam als freelance vocal coach. Zo was hij reeds te gast bij diverse koren (Cum Splendore, Ch@m, Arte Musicale,…) maar evenzo werkte hij in opdracht van muziekcentra (De Bijloke Gent, Concertgebouw Brugge), bedrijven (ING Luxemburg) en organisaties (Koor&Stem, Speakerscorner Gent).

Gesterkt door zijn sociale en muzikale opleidingen maakt Wouter er steeds een eer van zangers van eender welke leeftijd gemotiveerd en enthousiast de liefde bij te brengen voor zang en muziek in het algemeen!

Westvlaams Dameskoor