Onze realisaties

Ons koor mikte vanaf de start op een tweetal concerten per jaar. We mochten rekenen op een talrijk publiek en traden telkens op voor een uitverkochte zaal.
""Koren zonder Kaf" “Koren zonder Kaf” is een initiatief van Bram De Waele, artistiek leider van het Vocaal Ensemble Encore uit Sas van Gent in Nederland. Telkens musiceren heel wat koren samen, met de bedoeling mekaar beter te leren kennen en tot uitwisseling van ideeën en te komen, samen met een talrijk publiek. De editie van 2016 ging door op 30 en 31 januari 2016 in het cultureel centrum “de Halle” in Axel, Nederland. Zimra trad er samen op met nog twee andere koren: het Vocaal Ensemble EnCORe olv. Bram De Waele en de Zangvereniging Terra Sancta olv. Hera Wyckers Ons eerste buitenlands optreden !

Koren-zonder-Kaf-Programma

"Zimra Deugd" Op zaterdag 13 juni 2015 brachten we ons tweede concert ditmaal in ’t soK in Kachtem (Izegem). "Zimra, het Izegems dameskoor, wil u graag meenemen op een reis van klank en licht, afgewisseld met poëzie van Ellen Lanckman. Zimra brengt meerstemmige muziek, klassieke en hedendaagse werken, onder leiding van Wouter Dubois. Ellen Lanckman draagt herkenbare en toegankelijke parels voor uit het dagelijks leven."

zimra_folder

"In The Bleak Midwinter" In december 2014 brachten we ons eerste concert, een kerstconcert “In the Bleak Midwinter” en dit zowel in Zwijnaarde (20 december) als in Izegem (27 december in het auditorium van de Stedelijke Muziekacademie). Het dameskoor Zimra presenteerde, samen met het kinderkoor Helder en het Harmonieorkest De Pinte, een schitterend programma. Ook sopraansoliste Lies Verholle en Ilse Dezutter aan de piano verleenden hun medewerking. De presentatie was in handen van niemand minder dan Roel Van Bambost. Het geheel stond onder leiding van Wouter Dubois en Dimitri Bracke.

e-flyer InTheBleakMidWinter 2014

Westvlaams Dameskoor