Zimra in de toekomst

The World Choir Games!

Zoals je weet, komen The World Choir Games naar Vlaanderen! Covid19 zorgde er echter voor dat dit fantastische evenement niet kon doorgaan in de zomermaanden van 2020 én 2021. Maar in november 2021 is het eindelijk zover!

WCG IS EEN WARM FESTIVAL WAAR SAMENKOMEN TELT!

451 muzikale events online en offline in Gent, Antwerpen en Vlaanderen – dat staat te gebeuren op 9 dagen tijd! Kom genieten van klassiek, jazz, gospel, pop, folk of hedendaagse koormuziek in prachtige culturele locaties! Vlaanderen opent zijn armen voor 140 koren uit Vlaanderen en Europa. Ook 160 koren nemen deel aan de online wedstrijd! 300 koren verenigen zich dus uit de hele wereld!Kom luisteren, kom zingen! Het is een once in a lifetime ervaring!

Naast de vele wedstrijddagen waarop koren vanuit de hele wereld hun beste beentje voorzetten, zijn er ook enkele bijzondere concerten in organisatie van de WCG zelf. De opvoering van het spectaculaire werk Visioni ed Estasi van Wim Henderickx neemt een heel bijzondere plaats in. Het werk is geschreven voor verschillende professionele koorgroepen, een groot koor bestaande uit niet-professionele zangers én electronica. Het werk duurt ongeveer 40’. De uitvoering wordt voorafgegaan door de creatie van een vijftal jonge componisten en gebracht door het Vlaams Radio Koor.
 
Het Vlaams Radio Koor staat in voor de professionele stemmen. Verschillende Vlaamse koren bundelen de krachten en werken samen om het groot koor te vormen:  De 2de Adem (Gent) – Zimra (Izegem,) – Ars Vocalis (Kortrijk) – Vivace (Aals).
Het concert heeft plaats op dinsdag 3 november 2021 in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. 
                                 

Westvlaams Dameskoor